Årets bästa årslistor 2012

Såhär på självaste nyårsafton är det hög tid att summera året som gått. Årslistor och årskrönikor släpps till höger och vänster och det är omöjligt att läsa alla. Därför har jag gjort en egen lista, som listar årets bästa årslistor 2012.

Årets bästa årslistor 2012

1. Fokus årskrönika 2012 – 112 frågor och svar som summerar nyhetsåret på ett fyndigt och underhållande sätt. Måste läsas!

2. Google Zeitgeist 2012 – under 2012 gjordes 30-35 miljoner sökningar på Google varje dag, endast i Sverige. Vad sökte vi på då? Det kan man utforska i Googles Zeitgeist 2012, där man också kan kolla in ett klipp som summerar 2012 års sökningar.

3. Spotify summerar musikåret 2012 – Vilka var de 100 mest spelade låtar på Spotify i Sverige? Och i världen (eller ja, de länder där Spotify finns)? För att ta reda på det, kolla in Spotifys summering av musiken 2012, som såklart också finns i spotify playlist format. Hurra för Spotify!

4. Största händelserna i sociala medier 2012 (Infographic) – Minns ni Kony? Tweeten ”Four more years”? Gagnam Style? Denna infographic hjälper dig att minnas årets händelser i sociala medier.

5. Mest besökta Wikipedia-sidorna 2012 – Vad ville vi läsa på om på Wikipedia 2012? Eller kanske snarare, vad sökte vi efter på Google men råkade komma till Wikipedia-sidan av det vi sökte på av misstag? Svårt att säga vad som är rätt, jag gissar på en kombination. Hursomhelst en intressant lista.

6. 2012 på Twitter – Vad hände i #Twitterverse 2012? Läs om populäraste tweetsen, vilka ämnen som trendade, vilka kändisar som börjat twittra under året och så vidare. Twitters summering kan tyvärr inte filtreras per land, något jag hoppas på till nästa år.

7. Årets nya ord 2012 – Vilka nya ord har etablerat sig i det svenska språket under året? En hel del. Titta igenom Språkrådets lista inklusive definitioner för att få koll på ord såsom ”zlatanera”, ”ogooglebar”, ”memil” med mera.

8. Populärast på YouTube 2012 – Vilka YouTube klipp som visades mest under året? Har du sett alla?

Det var mina favoritlistor. Saknar ni några listor? Vilken är er favorit?  Kommentera gärna nedan.

Gott nytt år

Med det vill jag önska läsare, kunder och nära och kära ett riktigt Gott Nytt År!

/Ylva

Lämna en kommentar